esmaspäev, 13. veebruar 2017

Noppeid IT maailmast

Esimeses postituses kirjeldan kolme näidet läbi kukkunud IT-lahendustest.

 Jaiku
2007. aasta oktoobris omandas Google mikrblogimise lehe nimega Jaiku. Kuna samal ajal oli tegutsemas ka Twitter millel oli juba piisavalt suur kasutajaskond ja Jaiku ei pakkunud midagi uudset selle kõrvale, mida Twitteril juba pakkuda oli, siis ei hakanud inimesed seda kasutama. Mitte, et sellel midagi häda oleks olnud, aga inimesed ei näinud lihtsalt mõtet sama asja mitmes kohas teha ja kuna Twitter oli juba populaarsem, siis ei saavutanudki Jaiku loodetud edu.

Dodgeball
See telefonidele mõeldud teenus on tegelikult eelkäija sarnalaadsele teenusele nimega Foursquare, mis laseb kasutajal sisestada oma asukoha ja selle järgi tuuakse kasutajani informatsioon tema läheduses asuvatest sõpradest, vaatamisväärsustest või mis iganes võiks kasutajale huvi pakkuda olenevalt tema profiilist. Kusjuures mõlemad teenused on sama inimese, Dennis Crowley, poolt loodud. Peale Dodgeballi omandamist ei teinud aga Google sellega suurt midagi ja peale Dennis Crowley Googlest lahkumist lõi ta Foursquare'i.
Tundub, et potentsiaali antud teenusele oli vägagi palju, aga Google suudab millegipärast häid võimalusi kasutama jätta.

 3D telerid
Kolmanda valikuna tooksin välja 3D telerid, juba selle tõttu, et ka minul on säärane seade kodus olemas. Tunnistan muidugi ausalt, et ma pole 3D võimalust mitte kordagi kasutanudki, juba selle tõttu, et lihtsalt pole contenti mida sellega vaadata oleks. Tõesti, saab "osta" küll 3D filme, aga see efekt mis see juurde peaks andma on nii minimaalne, et pole isegi vaevunud selle peale mõtlema. Teine asi mis ka kinos käies 3D filmide juures häirib, ja seda ka teleri juures, on need prillid, mis peavad nina otsas rippuma. 
Õnneks on suuremad telerite tootjad nüüdseks aru saanud, et sellest ei saa asja ja uued arendused jätavad 3D täitsa välja keskendudes rohkem Smart TV funktsioonide arendamisele.
Tegelikult on mul üsna suva, kas see 3D funktsioon seal on või mitte, aga kui hind sellest tõuseb, siis pigem võiks ta olemata olla.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar