esmaspäev, 3. aprill 2017

IT juhid

Igal juhil on eesmärkide saavutamiseks oma meetodid ja arusaamad kuidas alluvaid juhtida. Tuntud rahvusvahelistest IT juhtidest kargas esimesena pähe Steve Jobs, kes küll praeguseks on meie hulgast lahkunud, aga olnud väga tihti meedia huviorbiidis ja temast on ka tehtud film. Tänu sellele võib-olla kirjutangi temast. Teise IT juhina tahaks võtta kedagi meie väikesest Eestist ja eelmisel semestril käisid ühe aine raames külalisesinejatena oma saavutustest rääkimas Marko ja Kristel Kruustük. Väga huvitava mulje jättis just Kristel, kes rääkis oma tööst ja testimisest üldse sellise kirega, et oli aru saada kui tähtis see tema jaoks on.

Steve Jobs, kes kõigile teadaolevalt oli Apple'i üks asutajatest ja pikaaegne tegevjuht, tegi täpselt seda, mis talle kõige rohkem huvi pakkus. Ta polnud lihtsalt tavaline juht, kellel on siht silme ees, mitte, et tal seda poleks olnud, aga tema jaoks esmatähtis oli teha alati midagi innovaatilist ja uudset. Ta tahtis maailma muuta, mitte toota sama, mida kõik teised, sest sellele oli nõudlus. Ta oli  kogu ettevõtte arengumootor(change agent). Samal ajal oli ta ka väga hea mentor, aga ülemusena võis ta olla ka karm, kui ikka oli vaja, siis inimeste lahti laskmine ei olnud tema jaoks probleem.

Kristel Kruustük, kes oma abikaasaga koos asutasid Testlio, ehk testimisega tegeleva ettevõtte, tundus oma loomuselt just treener/juhendaja(coach), samal ajal on ta kindel juht(leader). Juba esimestest hetkedest peale kui tekkis Testlio mõte, oli tal selge mis sellest saama peab ja kuhu see jõudma peab ning mida teha, et sinna jõuda. Ta valib oma töötajaid väga hoolikalt ning motiveerib neid pidevalt edasi arenema. Tema jaoks on väga tähtis, et kõik indiviidid töötaks ühtse meeskonnana ja arendab koostööd alluvate vahel. Samal ajal peab ta juhina olema ka teavitaja/suhtleja rollis valides kuidas ja kelle vahel tulevat ja saada olevat infot jagada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar